Ми вже потроху звикаємо до реальності, у якій після сексу з роботом ми закурюємо, але замість диму втягуємо пару (бо це на 95% «безпечніше», ну, ви в курсі). Звичайна вода, яка завдяки спеціальній склянці змінює смак та колір, — вишенька на цьому торті штучних задоволень.

Цей прилад, створений вченими з Національного університету Сінгапуру, має назву Vocktail, тобто «віртуальний коктейль».

Тільки уявіть собі: ви п’єте ви негазовану мінералку, а рецептори кажуть вашому мозку, що це «багама мама» — коктейль з ананасового та апельсинового соку, гранатового сиропу, кокосового і світлого рому. Ви дивитеся на склянку і не вірите своїм очам — алкоголю у вашій крові наче нема, але чому тоді мінералка має такий дивний колір?!

На жаль чи на щастя — це все лише ілюзія. На краях склянки є електроди, які й вводять в оману наші смакові рецептори. Вони стимулюють язик і нам здається, що напій солодкий, солоний або гіркий. Колір змінюється завдяки вмонтованим світлодіодам. Але без зміни запаху ілюзія не була б повною, тому розробники обладнали склянку спеціальною трубкою.

Крізь неї поширюються аромати — вишні, лайма тощо.

Необхідні налаштування (смак, колір, запах) містяться у спеціальному додатку. За його допомогою можна обрати коктейль, який вже існує, або приміряти на себе роль бармена-першоналивача та провести експеримент із різними інгредієнтами. Віртуальними, нагадаємо.

Новими рецептами можна ділитися з іншими користувачами Vocktail. Це робиться також через додаток.

Будьмо?

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти