Розумна людина знає: гаджети та різноманітні додатки — це не лише згаяний час, але й конкретна користь. З їхньою допомогою ви можете вивчати, практикуватися, контролювати, тренуватися та пізнавати щось нове.

Цю тезу вчергове довели фахівці видання Mind, які зробили добірку додатків для батьків. Окремий плюс — програми у наведеному топі розробили українські стартапи.

GeoZilla

На сайті компанії зазначено, що це «перший GPS-трекер на основі штучного інтелекту». Завдяки додатку батьки завжди будуть знати, де перебуває їхня дитина. Окрім цього, члени сім’ї можуть обмінюватися фото та відео.

«Підліток, наприклад, взагалі буває не дуже радий, що мама пише йому в Facebook. А тут мама нічого не пише, вона і так знає, де він. Хоча є і чат, де можна спілкуватися і написати, наприклад: «О, я бачу, ти недалеко від супермаркету, купи молока», — розповідав Олександр Шаров, київський айтішник, який створив GeoZilla.

До того ж, ви зможете відслідкувати свій телефон, якщо він загубиться.

Ще одна перевага цього додатку — він економить споживання батареї. Місце розташування оновлюється, тільки коли власник гаджета змінює місце дислокації.

Завантажити через GooglePlay та AppStore.

«Вшколі — ГДЗ»

Можливо, вам знайома ситуація, коли ваша дитина просить вас допомогти з домашнім завданням, а ви не можете цього зробити. І не через переконання, що ви свій граніт науки вже згризли, чи через брак часу, а просто тому, що не знаєте правильної відповіді. Так, можна загуглити, а можна зазирнути у додаток «Вшколі — ГДЗ».

Там ви знайдете розв’язання завдань для учнів 1-11 класів із різних предметів і підручників. Також є функція «Портфель», яка дозволяє зберегти додаток та користуватися ним офлайн.

Завантажити через GooglePlay

Kidslox

«Зачекайте, але якщо «Вшколі — ГДЗ» завантажить дитина, то вона взагалі не буде вчитися!», — напевно, подумали ви. І щоб цього не сталося, є наступний додаток — Kidslox. Сервіс допомагає батькам дистанційно контролювати, скільки часу малеча проводить в інтернеті та які сайти відвідує.

Не тільки на стаціонарному ПК, а й на смартфоні або планшеті. Серед функцій — блокування доступу до небажаного контенту, додатків, встановлення ліміту на «тусування» в мережі.

«Програма встановлюється на телефон когось із батьків, а також на планшет або мобільний дитини — і батьки таким чином можуть контролювати пристрій, яким дитина користується», — розповів Віктор Євпак, розробник додатку.

При цьому малеча не може видалити Kidslox зі свого гаджета: налаштування «вимагають» дозволу з батьківського пристрою.

Завантажити через GooglePlay та AppStore.

«Моя мама – логопед»

Як можна зрозуміти з назви, цей додаток допомагає розвинути у дитини грамотну і правильну мову. Малеча може навчатися самостійно або з батьками. В програмі є віртуальний вчитель — Danik. За допомогою додаткової реальності він показує, з чого складаються різноманітні предмети, розповідає пізнавальні історії та водночас формує правильну вимову звуків.

У додатку є 20 логопедичних вправ, авторська методика навчання з доповненою реальністю, елементи 3D-розмальовки, 12 уроків постановки звуків. Мови — українська та російська.

Завантажити через GooglePlay та AppStore.

«Райдуга»

Додаток, який стане в пригоді молодим батькам. Тут ви знайдете норми зростання по ВООЗ, календар розвитку дитини за віковими групами, рекомендації щодо догляду, ідеї для ігор, казки, вірші тощо. Через розділ «Щоденник» можна зберігати фотографії та робити записи про зріст і вагу. Через «Розклад» — планувати меню на тиждень. Загалом додаток буде корисним для батьків дітей до 5 років.

Окрім цього, є форум для мам. Там можна спитати про грудне вигодовування, про те, яку соску обрати та просто поспілкуватися з іншими батьками.

Завантажити через GooglePlay.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти