Відомо, що Tesla — компанія великих новин. Вона колонізує Марс, прокладає тунелі для вакуумного поїзда, випускає електровантажівки та надшвидкісні електросуперкари. То ж не дивно, що серед цього епіку можуть загубитися скромніші новини.

Ось чи знали ви, що Tesla випустила Powerbank, який може заряджати як Apple-гаджети, так і Android?

Об’єм презентованої батареї — 3350 мАг. Цього має вистачити на одну повну зарядку сучасного смартфону. Батарея має два кабелі — Apple lightning та micro USB. Є індикатор рівня зарядки. Розміри — 108 x 30.5 x 23.3 мм.

Коштує цей пристрій 45$. Це майже вдвічі дорожче за Powerbank від Xiaomi, де заявлено про 20.000 мАг. Тому така батарея — для найвідданіших фанів Tesla та Ілона Маска особисто. Але, попри таку високу ціну, Powerbank розібрали, мов пиріжки, тому зараз першу партію вже розпродано.

Ймовірно, в компанії налагодять виробництво і батарея вже незабаром знову з’явиться у продажу.

Як повідомляє сайт Engadget, Powerbank використовує акумуляторний осередок, який також застосовується в автомобілях Model S і X. Також експерти зазначають, що у випуску батареї немає нічого дивного, бо компанія володіє заводом Gigafactory, який виготовляє елементи живлення, в тому числі й для будинку Powerwall.

До речі, при створенні Powerbank дизайнери надихалися статуєю зарядної станції Tesla Supercharger, яка встановлена перед будівлею Tesla Design Studio.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

Роман

Що за мАч, панове? мілі Ампер години…
І щодо 7-9 повних зарядок, м’яко кажучи, перебільшення. Обґрунтуйте, якщо помиляюсь

Назар Токар

Ви обидва рази праві, виправили на мАг і уточнили, що це одна зарядка. Ми порівнювали з іншими і так зачитались про Xiaomi PowerBank, що забули про те, що тут 3.500, а не 20.000 :)