Члени Ради Міністрів РБ на засіданні щодо підсумків економіки країни за 2017 рік вирішили, що білоруський IT-сектор повинен стати драйвером економічного зростання республіки 2018 року.

Проект декрету «Про розвиток цифрової економіки» вже внесено на розгляд президента.

Законопроект передбачає максимально сприятливі умови для розвитку блокчейну, включаючи майнінг і оборот криптовалют, а також повне правове регулювання.

Натомість Індонезія хоче заборонити криптовалюту для захисту національної валюти.

Для цього Нацбанк Індонезії розробляє документи, що заборонять використання криптовалют і співпрацю учасників ринку, що займаються обробкою криптовалютних транзакцій. Про це заявив глава регулятора Агус Мартовардоджо, пише Cryptovest.

За його словами, заборона криптовалют захистить національну валюту країни — індонезійську рупію.

«Компанії, які працюють в сфері фінансових технологій, перш ніж надавати платіжні послуги, повинні проходити процедуру реєстрації в ЦБ і проводити випробування в «регуляційній пісочниці», — додав Мартовардоджо.

Передбачається, що після ухвалення нового законодавства всі операції з криптовалютами на території держави стануть незаконними.

Представники криптобіржі Bitcoin Indonesia назвали дії влади «недоцільними», вказавши на те, що біткойн — значуще технологічне досягнення, а республіка за кількістю транзакцій з криптовалют наближається до Китаю, Південної Кореї та Японії.

Як стало відомо згодом, Білорусь легалізувала біткойн і звільнила криптокомпанії від податків.

Коменти