Взаємодія з державними структурами — завдання не з простих. Особливо в Україні. Та добре, що зараз є різноманітні додатки, які значно спрощують цей процес. Один із таких — «Моя поліція».

Через цей app можна було викликати патрульну службу або оцінити роботу копа за номером жетону. Чому ми пишемо у минулому часу? Наприкінці листопада керівник проекту Дмитро Подворчанський повідомив про те, що Нацполіція тимчасово припинила співпрацю з додатком та досі її не відновила.

«Без пояснення причин центральний апарат Національної поліції наказом заборонив територіальним органам працювати з додатком «Моя поліція». Сервіс, який було створено для допомоги громадянам та оперативного реагування, просто відключили, позбавили можливості відправляти повідомлення в поліцію. І найголовніше те, що про це не попередили ані нас, ані користувачів», — писав Дмитро.

Додаток працював у Чернівецький, Вінницькій, Івано-Франківській, Рівненській областях та в місті Дніпро.

Додаток «Моя поліція» було завантажено 26.000 разів.

Чи вирішено цю проблему, ми спитали безпосередньо у пана Подворчанського.

— Поки ні. По кожному ГУНП, де ми працювали, був письмовий наказ про зупинку роботи і усний про «термінове припинення будь-якої взаємодії». Нам повідомили, що це сталося через непорозуміння всередині центрального апарату Нацполіції. Наразі неможливо здійснити виклики на сервер «Цунамі» (сервер прийняття викликів поліції). Та заступник міністра Тетяна Ковальчук запевнила мене, що роботу буде відновлено. У мене немає причин їй не вірити.

— Про які строки йде мова?

— Думаю, про тиждень.

— Які у вас плани щодо розвитку додатку?

— До кінця зими ми планували запустити основні регіони — це Київ, Львів, Одеса, Харків. Взагалі з технічної точки зору ми можемо це зробити за тиждень (разом із рештою міст України). Та на це потрібна воля керівництва Нацполіції.

До речі, завдяки застосунку час реагування поліцейських зменшився на 40% відсотків, а тестування показало, що за допомогою програми викликати поліцію можна у 6 разів швидше, ніж за телефоном 102.

Ми будемо стежити за розвитком подій.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти