Американське управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA) схвалило перший зчитувач ЕКГ для Apple Watch. Датчик під назвою KardiaBand здатен розпізнавати найменші порушення ритму серця і фібриляцію передсердь, повідомляє The Verge.

Зчитувач вставляється в ремінець годинника, де для нього є спеціальний слот. Щоб дізнатися, як працює ваше серце, треба лише притулити великий палець до зовнішнього боку сенсора. Результати ЕКГ з’являться на екрані Apple Watch вже за 30 секунд. В один клік ці дані можна надіслати вашому лікарю.

У KardiaBand є штучний інтелект, тому він може прогнозувати та аналізувати серцевий ритм на основі вже отриманих даних. Завдяки високій швидкості діагностування, пристрій може зіграти важливу роль у житті людини.

Водночас компанія AliveCor анонсувала нову функцію в своєму додатку Kardia під назвою SmartRhythm, яка використовує ШІ для аналізу серцевого ритму і фізичної активності користувача. Програма попереджає про необхідність зняти ЕКГ.

Окрім цього, є функція розпізнавання мови, а отже, можна вголос описати свій стан. Потім система зробить аналіз та за бажанням відправить його лікарю.

Мінус KardiaBand — його ціна. Пристрій коштує 199$. Плюс ще 99$ треба віддати за підписку на сервіс AliveCor.

Створив пристрій Вік Гундотра, який свого часу розробив Google+ та заснував конференцію Google I/O. 2015 року він став виконавчим директором у AliveCor, яка й випустила KardiaBand. Презентація зчитувача відбулася того ж року, але FDA схвалило його лише зараз.

До речі, AliveCor має ще один схожий пристрій, KardiaMobile. Він синхронізується зі смартфоном через бездротове підключення.

Відстань між гаджетами має бути не більшою за 20 см.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти