Можливо, нам лише здається, але Україна стає дедалі привабливішою для інвесторів. Особливо з країн Азії. Нещодавно наш уряд домовився з Китаєм про низку спільних проектів на 7 млрд $. Усе добре в нас і з японцями — 2016 року вони відкрили на Львівщині завод Fujikura. А до кінця 2017-го на Вінниччині має з’явитися друге підприємство цієї компанії.

Fujikura виробляє електрообладнання, телекомунікаційні системи та автомобільні деталі. Наприклад, львівські працівники виготовляють електропроводку для машин Volkswagen.

Щодо вінницького відділення, то перемовини про його відкриття тривали більше року. Нарешті вони закінчилися успіхом — запуск першої черги виробництва має відбутися вже наприкінці грудня  цього року, кажуть у місцевій облдержадміністрації.

Зараз 200 працівників переймають досвід у своїх львівських колег. Після завершення навчання вони зможуть стати до роботи. Усього на підприємстві буде 2,5 тис. робочих місць. (На Львівщині — 3 тис., принаймні, таку кількість озвучували у компанії).

Днями представники влади та Fujikura обговорили питання щодо набору працівників, надання консультативної допомоги в оформленні необхідної проектної документації та збільшення потужностей електропостачання майбутнього заводу.

Інвестиції японців складають близько 80 млн. грн.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти