Скільки разів ми бачили у кіно — головний герой приїздить до міста і замість того, аби сідати в маршрутку, орендує автомобіль та їде по своїх справах. Нарешті такий сервіс, що називається carsharing, запрацював і в Україні. Поки його тестують у Києві. Офіційний старт відбудеться 1 січня 2018 року.

Сarsharing — це різновид короткострокової оренди автомобіля із похвилинною або погодинною оплатою. Це зручно, якщо вам треба оперативно вирішити свої справи у різних районах міста.

В Україні цю услугу запускає компанія Getmancar. Щоб скористатися послугою, треба завантажити мобільний додаток та зареєструватися, додавши копії документів (посвідчення водія, паспорт і реквізити платіжної картки). Далі підписуєте електронний договір та чекаєте, доки вашу заявку підтвердять.

У компанії кажуть, що на реєстрацію потрібно близько 5 хв. На перевірку наданої вами інформації піде до 48 годин. Щойно отримаєте підтвердження, відразу можете орендувати машину.

Зона користування Getmancar розділена на два сектори — більший і менший. У першому, до якого належать Київ та невеликі приміські міста і селища типу Вишневого або Конча-Заспи, можна їздити. У другому — їздити плюс брати та залишати авто.

Як це працює?

Через додаток знаходите машину та безкоштовно бронюєте її. Бронювання діє 20 хв. На цей час авто зникне для інших користувачів. Потім за допомогою смартфона відмикаєте його.

У салоні на вас чекатимуть ключі та відповідні документи.

Оформити замовлення на машину можна буде за кілька звилин.

Є кілька тарифних планів, із ціною за хвилину (5,99 грн/хв), за годину (59 грн/год.) і за добу (999 грн). В суму оплати входить: оренда автомобіля, паливо, страховки КАСКО і ОСАГО з франшизою 20 тис. грн, гума відповідно до сезону, податки і збори.

Щодо автопарку. Наразі компанія має 30 моделей Ravon R2 виробництва Узбекистану. Цю машину обрали через прийнятну вартість як самого авто, так і його обслуговування. Окрім цього, Ravon R2 компактний, що дуже добре для мегаполісу.

До кінця року машин буде вже 100. До речі, якщо у вас є Ravon R2, то ви можете віддати його в користування Getmancar. За 3 роки машина має окупитися. Принаймні так запевняють у компанії.

Хто може стати користувачем компанії, хто платить за мийку, що робити, якщо ви пробили колесо, чи можна палити у салоні?

Відповіді шукайте на сайті компанії.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти