Слідом за ДП «Антонов» про свій 2017-й вирішили розповісти і в «Укрзалізниці». Якщо коротко, то все було дуже добре, а наступного року — ще краще. Українці стали більше їздити, про що свідчить кількість проданих квитків.

Ще одна радість для керівництва компанії — якщо треба придбати проїзні документи, пасажири дедалі частіше обирають для цього інтернет, повідомив на прес-конференції Євген Кравцов, в. о. голови правління підприємства.

Станом на 15 грудня 2017 року «Укрзалізниця» продала 50.6 млн квитків. З них 4.73 млн — на швидкісні поїзди (дані за 11 місяців). Минулого року ці показники були трохи меншими. За весь 2016-й було реалізовано 48,8 млн квитків. З них 3,8 — на швидкісні поїзди.

Щодо інтернету: цього року в онлайні було придбано 19,85 млн проїзних документів (41 % від загальної кількості). Минулого — 16,65 млн (34%). А рік, знову ж таки, ще не закінчився.

Також пан Кравцов розповів про плани на 2018-й, що має стати роком масштабного оновлення пасажирських вагонів.

«Запланували придбати 60 купейних вагонів та модернізувати 260, із яких у 100 замінимо туалетні системи та системи кондиціювання. Разом із цьогорічними обсягами оновлення — це майже 1/6 парку, який ми на сьогодні експлуатуємо», — написав пан Кравцов у Twitter.

Окрім цього, наступного року «Укрзалізниця» планує оголосити тендер на придбання 11 дизель-поїздів та 5 приміських електропоїздів.

«Це надзвичайно великий обсяг замовлення, що дозволяє запустити цілі галузі машинобудування, які були без діла останні 5-7 років», — зауважив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця».

Та й це ще не все: з 10 грудня почав діяти новий графік руху поїздів на території України, країн СНД, Балтії та Євросоюзу. За словами пана Кравцова, графік передбачає курсування у межах України 190 пар поїздів. З них 110 пар курсуватимуть цілий рік. Решта — це додаткові та літні поїзди.

Окрім цього, з’явилося 11 нових поїздів. Яких саме, можна подивитися тут.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти