Держрибагентство крокує в ногу з технологічним часом — там створили інтерактивні карти для 12 регіонів України, на яких позначені зимувальні ями з рибою. Звісно, не для того, аби користуватися беззахисним станом риби, а щоб не порушувати закон.

«Нам було важливо відобразити дані у максимально зручному та зрозумілому форматі для рибалок. Щоб перебуваючи безпосередньо на водоймі можна було відкрити карту та зрозуміти, в забороненій чи дозволеній зоні для рибальства він знаходиться, де починаються та закінчуються межі заборонених ділянок», — зазначив Володимир Фалей, перший заступник голови відомства.

Наразі віртуальні мапи є для наступних областей: Чернівецької, Івано-Франківської, Тернопільської, Черкаської, Запорізької, Житомирської, Донецької, Луганської, Київської, Дніпропетровської, Полтавської та Харківської. На черзі — Рівненська.

Крім цього, на картах Запорізького, Чернівецького, Дніпропетровського, Харківського та Київського рибоохоронних патрулів в режимі онлайн можна ознайомитись із зонами, закритими для рибальства протягом усього року.

Зимувальна яма — це місце масового скупчення риб ні дні річок і озер в зрозуміло який період. Міграція до таких заглиблень починається, коли у водоймах температура опускається нижче 8°. Риба стає пасивною, майже не їсть і не росте.

Частота серцевих скорочень знижується, реакція на подразники зменшується. Тобто хоч голими руками бери. Та це заборонено законом!

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти