Всі ми пам’ятаємо фантастичні фільми, в яких герої взаємодіяли з цифровим контентом не через кнопки та навіть сенсорні панелі, а спеціальні окуляри («Джонні Мнемонік») або рукавички («Особлива думка»).

Вітаємо, бо це вже майже реальність, точніше, доповнена реальність. Американський розробник Оскар Фалмер вирішив показати, як така технологія може виглядати, та створив TweetReality. Це додаток для Twitter, який показує повідомлення в доповненій реальності. Є в нього як плюси, так і мінуси.

Хлопець розробив TweetReality для iPhone та iPad, пише The Verge. Як можна побачити з промо-відео, додаток перетворює Twitter на півсферу, яка складається з твітів. Але таку сітку можна проектувати лише через камеру вашого Apple-гаджета.

Тобто переглядати чужі твіти, або писати власні, ви все одно будете за допомогою телефона.

І ось перший мінус — маленький шрифт. Багато респондентів The Verge скаржилися на те, що вони не можуть побачити текст. Інша проблема, з якою вони зіткнулися, — TweetReality не міг відкрити деякі лінки, не працював з розширеннями та не підтримував набір 280 символів.

Висновок, який роблять журналісти, — додаток є доказом того, що, в принципі, такий концепт працює. Як саме — це вже інше питання, бо користуватися TweetReality складніше, ніж звичайним твітером.

Таку думку поділяє й сам розробник:

«Моя мета полягала в тому, аби показати як така технологія виглядатиме у майбутньому. Та в голові я тримав окуляри доповненої реальності, які ми всі, можливо, будемо носити», — писав він.

Ще один мінус TweetReality — в інформаційній лавині, яка обрушується на користувача, вважають у The Verge. Через традиційний скролинг ми отримуємо інформацію поступово. А з цим додатком ми навіть не знаємо, що читати у першу чергу. Окрім цього, у такий півсферичній сітці можуть з’явитися небажані твіти — думки Дональда Трампа про його північнокорейського опонента, наприклад.

«Краще було б протестувати такий додаток на Tumblr або Instagram, де зроблено акцент на зображеннях. Також можна спробувати залучити додаткову гарнітуру, щоб звільнити телефон для інших справ», — пишуть журналісти.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти