Instagram зробив перший крок, аби прибрати зі своєї мережі обмін повідомленнями — почав тестувати Direct, але як самостійний додаток. (Після його інсталяції на Android та iOS з Instagram зникає папка вхідних повідомлень).

Наразі Direct випробовують на території Чилі, Ізраїлю, Італії, Португалії, Туреччини та Уругваю. Якщо все буде добре, тоді, можливо, Facebook отримає ще один популярний месенджер, на рівні з власним та WhatsApp, який також належить Fb.

У нинішньому вигляді Direct має всього лише три віконця. Після запуску спершу відкривається камера, як у Snapchat, та фотографію робити не обов’язково. Можна просто потягнути екран вниз і почати вводити текст. Свайп вліво відкриє ваш профіль, вправо — ваші повідомлення. Ось і весь додаток.

Та все ж є кілька «фішок». По-перше, Direct може стати найшвидшим месенджером. Один рух — і ви вже в Instagram. По-друге, у додатку є 4 фільтри для фотографій обличчя, яких немає в основному сервісі. Один із них розмиває рота. Інший фільтр створює циклічне відео, на якому рот збільшується, доки навколо літає ще кілька голів.

«Я вірю, що ми можемо створити найкреативніший простір для спілкування з вашими рідними та друзями. За останні 4 роки Direct дуже виріс, тому настав час розвиватися самостійно. Так він стане ще кращим», — поділився своїми думками Хемал Шах, менеджер з продуктів Instagram.

Також він зазначив, що обмін повідомленнями ніколи не буде настільки комфортним, якщо такий сервіс існуватиме в межах іншої платформи.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти