«Чому я мушу платити більше, ніж мені нарахували?», — досі запитує себе більшість українців, та мода на «чайові» невпинно поширюється. Саме тому український Uber презентував нову функцію, з якою пасажир може матеріально «подякувати» водієві.

Окрім цього, компанія оголосила про запуск в Україні UberVAN, сервісу для поїздок невеликою компанією. Та й це ще не всі новини — саме у Києві буде штаб-квартира Uber у Центральній і Східній Європі.

Чайові

Сервіс працює просто: оцінили сервіс, підтвердили платіж, віддячили водієві грошима. Якщо ви ставите «п’ятірку», з’являється пропозиція надіслати чайові. Ви можете обрати суму із запропонованих, або ввести свою.

Причому зробити такий «комплімент» водію можна упродовж 30 днів після поїздки.

Надіслати бонусні гроші можна або з облікового запису пасажира, або з квитанції, яку ви отримали на електронну скриньку.

UberVAN

Мабуть, вам знайома така ситуація — п’ятниця, ви юрбою збираєтеся до нічного клубу, і тут починається: «Алло, можна кілька машинок на адресу…? Тільки одна? А велика є? Добре, а коли інші будуть?». Потім цей діалог неодноразово повторюється з операторами різних компаній, і звучить вже якось не так весело, а закінчується пригода стандартною фразою «може, іншим разом?».

Тому Uber запропонувала власне рішення цієї проблеми — сервіс для поїздок невеликою компанією UberVAN. Тепер ви можете викликати мінівени і мікроавтобуси Mercedes-Benz Vito, Volkswagen Transporter, Mitsubishi Grandis, які вміщають від 6 пасажирів.

Поки що опція UberVAN доступна лише у Києві.

Офіс

Днями стало відомо, що у столиці відкрився офіс Uber, який відповідатиме за Центральну та Східну Європу. Мова йде про Польщу, Україну, Литву, Румунію, Естонію, Чехію і Словаччину. Очолив підрозділ Олексій Стах, який раніше обіймав посаду генерального менеджера Uber в Україні, Азербайджані, Білорусі та Казахстані.

За словами пана Стаха, співробітники компанії з країн Центральної та Східної Європи переїдуть до Києва.

Плани на 2018-й

У липні наступного року в Україні повинен запрацювати Uber Eats, сервіс із доставки їжі. Загалом кількість працівників збільшиться вдвічі. Попри це, компанія й надалі оминатиме міста з населенням менше 500 тис. осіб.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти