У Франції хочуть заборонити учням 6-15 років користуватися мобільними, навіть під час перерв. Така норма набуде чинності на початку наступного навчального року, тобто у вересні 2018-го, заявив Жан-Мішель Бланк, міністр освіти Франції.

За словами Бланка, деякі навчальні заклади вже працюють, так би мовити, «по-новому».

«Іноді вам потрібен мобільний телефон, аби подзвонити, пояснити… для термінових ситуацій, але використання цього пристрою треба якось контролювати», — поділився своїми думками пан міністр в інтерв’ю.

Та профспілка французьких учителів не погодилася із Жан-Мішелем.

«Ця заява міністра викликає сумніви, бо ми не розуміємо проблематики, логіки і прагматизму цієї ініціативи», — зазначив Філіп Вінсент, заступник генерального секретаря профспілки.

Батьки теж не впевнені, що така норма піде дітям на користь. Ідея того, що діти повинні зосередитися на навчанні, правильна, але заборона проносити телефони в школу — це занадто, — вважають батьки. «Моя дочка ходить до школи і приходить додому сама. Зараз рано темніє, тому я хочу, щоб у неї був із собою телефон. Так мені спокійніше», — каже Сабіна.

Ще одне питання — де залишати мобільники? На думку Бланка, для цього треба зробити спеціальні шафки. Та у багатьох школах немає вільного місця.

«Ми збираємося перетворити школи на гігантські шафи? За моїми підрахунками, в нас 5,3 тис. державних шкіл із середньою кількістю у 500 учнів. Виходить, що нам потрібно зробити близько 3 млн шаф», — каже Вінсент.

Вочевидь, ставити крапку в цій історії зарано.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти