Мабуть, немає більш загадкової особистості у IT-індустрії, ніж Павло Дуров. Він рідко дає інтерв’ю, рідко розповідає про себе та свої плани. Та коли це нарешті трапляється, нас накриває інформаційна лавина. Останній випадок не став винятком. Журналісти Bloomberg із перших вуст дізналися про те, чому Павло перевів свою компанію до Дубаю, коли він почне монетизувати Telegram та за які гроші може його продати.

Почнемо з відповіді на останнє питання — ні за які. Навіть за 20 млрд $.

«Це життєва гарантія», — додав пан Дуров.

Загалом він вважає, що його компанія коштує від 3 млрд $ до 5 млрд $. Невідомо, чи саме такі цифри Павло чув від своїх колег із Кремнієвої долини, коли вони пропонували викупити Telegram. Та сам факт подібних пропозицій Дуров не заперечує. Хто саме хотів придбати месенджер, також невідомо.

У Дубаї можна не платити податків, чим і скористався Дуров, переїхавши сюди з Берліна. Фото — Ratcliffe (Bloomberg).

Щодо монетизації месенджера, то вона розпочнеться на початку 2018 року. Сам Павло називає Telegram благодійним проектом, та гроші потрібні, аби продовжити географічне розширення. Чим монетизація обернеться для звичайного користувача, Дуров не розповів. Один з можливих варіантів — він вбудує в Telegram власну криптовалюту на блокчейні.

Ще одна новина — Павло Дуров разом із командою переїхав до Дубаю. Тепер його офіс розташований на 23 поверсі хмарочоса в Dubai Media City. На думку Павла, це місто дуже стрімко розвивається, «як стартап». Окрім цього, Дубай — це зона, вільна від податків, зазначив засновник Telegram.

«Багато людей у західному світі не розуміють, наскільки податки обмежують їхній вибір. Ви можете сплатити майже половину свого доходу у вигляді податків. Це означає, що ви працюєте на державу 180 днів на рік. Думаю, я зможу знайти краще застосування грошам, які я заробляю, на благо суспільства», — впевнений Павло.

Ще один плюс Дубаю — у його філософії невтручання (laissez-faire), що також добре для бізнесу.

Також Павло поділився своїми думками з приводу біткоіна. Він вважає, що це «цифрове золото». Більше того, десь 4 року тому Дуров сам накупив біткоінів на 750$. Зараз вони коштують 35 млн $. Або коштували, бо невідомо, чи залишилися вони в Павла.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

Виталик

Читаешь классные, интересные новости и тут реклама простатита, суставов, и всяких чудо-препаратов для похудения.
Серьезно??? Блин, не ожидал на таком ресурсе видеть такую мерзкую на вид рекламу бреда и обмана для бабушек…

Назар Токар

Це був експеримент, провисіло всього пару днів. Прибрали ці тізери.