Над пристроєм 44-річний Олександр Цихмістро працював останні три роки. В результаті він отримав акумулятор (який зовні схожий на валізу) потужністю 24 кВт і вагою 15 кг.

Нова батарея швидко заряджається та має унікальну систему пожежогасіння.

«Тривалість зарядки батареї у компанії Тesla — до 80% за 40 хв. Ми заряджаємо батарею до тих же 80% за 12 хв. Повний заряд у Тesla триває 75 хв., а у нас — 20 хв.», — каже конструктор.

Окрім швидкості, акумулятор має ще одну перевагу — систему пожежогасіння. Ми ж усі пам’ятаємо, що літій-іонні батареї можуть вибухнути будь-якої миті, а створення більш безпечного елемента живлення ще попереду.

За словами Олександра, аби зібрати свій пристрій, він використав деякі комплектуючі з батареї Тesla. Решту деталей виробили на 10 харківських підприємствах. Щодо ціни на вітчизняний акумулятор, то вона вдвічі менша за аналоги, стверджує пан Цихмістро.

Аби налагодити промислове виробництво, потрібно 2-3 млн $. Зараз Олександр веде переговори з китайськими та європейськими компаніями.

Навесні Олександр хоче за допомогою своєї батареї завести електромобіль. Та для цього потрібно 12 акумуляторів. В Олександра ж поки є тільки 2.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти