Технічні фахівці Opera розробляють захист від прихованого майнінгу. У грудні було презентувано бета-версію браузера, де вбудовано блокування прихованих майнерів під назвою NoCoin.

Як відзначають представники компанії, при включенні NoCoin сторінки з прихованими майнінговими скриптами блокуються за аналогією з технологією блокування реклами, це зможе зупинити прихований майнінг як Bitcoin, так і інших валют.

Щоб NoCoin почав роботу, його необхідно окремо увімкнути в налаштуваннях браузера. Функція з’явилась в Opera 50 Beta RC і офіційно її буде додано в оновленій версії браузер на початку 2018-го року.

Як відзначають в компанії, захист від прихованого майнінгу стає необхідним через широке поширення шкідливих програм, наприклад, Coinhive, які використовують комп’ютери користувачів для видобутку криптовалют, зокрема Monero.

Coinhive — одна з перших, але не єдина програма подібного роду. Такі програми з’являються практично щотижня. Над аналогічним типом захисту вже працюють і розробники Chrome.

Нагадаємо, раніше з’явилося повідомлення про те, що хакери використовували Facebook Messenger для для прихованого майнінгу криптовалют. Експерти вважають, що вірус поширювався серед користувачів з України, Азербайджану, В’єтнаму, Таїланду, Росії, Філіппін, Південної Кореї і Венесуели.

Працює він так: коли користувач відкриває файл в Facebook Messenger через браузер Chrome, вірус завантажує і запускає на зараженому сервері механізм видобутку цифрової валюти Monero, про що сам користувач навіть не здогадується.

Коменти