Влада Ізраїлю працює над зменшенням обсягів чорного ринку та обмеженням готівкових грошей в обігу. Для цього розглядається можливість створення національної криптовалюти, курс якої буде прив’язано до шекеля.

Про це повідомляє місцеве видання Haaretz.

Джерела з Міністерства фінансів стверджують, що на чорний ринок припадає близько 22% загального ВВП Ізраїлю. Регульована урядом криптовалюта повинна ускладнити незаконні транзакції і зменшити об’єми чорного ринку.

Уряд також працює над поправками до законодавства, які дозволять значно зменшити обсяг готівки в економіці. Одна з ідей пропонує повну заборону виплати заробітної плати готівкою.

«Законопроект про економічні механізми», запропонований урядом, дозволив би Банку Ізраїлю створити національну криптовалюту.  Втім, процес створення цифрових шекелів поки перебуває на дуже ранній стадії.

Ізраїльський стартап Blockchain Colu вже розробив однойменний криптовалютний гаманець для ізраїльського ринку.

«Регулятори вивчають цифрові валюти. Якщо ця ініціатива стане реальністю, то Colu буде співпрацювати. Ми впевнені, що цифрові валюти — це майбутнє грошей», — заявив віце-президент Blockchain Colu Марк Смаргон.

Нагадаємо, нещодавно в Україні з’явився свій криптогаманець PrivatCoins. Через нього можна купувати та продавати цифрову валюту, а також поповнювати мобільний рахунок.

Коменти