З давніх давен війна йде пліч-о-пліч із технологічним прогресом. На жаль, в наші часи ця аксіома залишилася незмінною, що підтверджують новини від компанії Boeing.

Днями вона презентувала безпілотник, здатний заправляти повітряні судна прямо під час польоту. Та йдеться не про пасажирські літаки, а про винищувачі. Наразі Boeing сподівається отримати контракт від ВМС США, пише The Telegraph.

Назва дрону — MQ-25. За словами розробників, він може перевозити 6,8 т палива на відстань 500 морських миль. Його місія — дозаправляти винищувачі, які стартують з авіаносців. Злітати MQ-25 буде так само з військових кораблів.

Фото з твіттера компанії

Відомо, що ВМФ США приймає пропозиції й від інших виробників, та у Boeing впевнені, що саме їхній дрон відповідає всім вимогам флоту. Тому може розширити діапазон винищувачів ВМС США, як, приміром, Super Hornet Boeing F-A-18 і EA-18G Growler.

Наразі компанія закінчує випробування двигуна. На початку 2018 року дрон буде готовий до старту безпосередньо з палуби авіаносця, запевняють розробники. Та точної дати старту ще немає.

«Boeing вже 90 років забезпечує ВМФ військовими літаками. Наш досвід дає нам впевненість в нашому підході», — зазначив Дон Гаддіс, адмірал у відставці, який очолює програму Boeing Phantom Works.

Компанія поки що не планує залучати дрон для комерційних перельотів, запевняючи, що для пасажирських літаків має інші плани.

Конкуренти Boeing в боротьбі за контракт — компанія Lockheed Martin, яка разом з NASA будує більш екологічні та безпечні надзвукові пасажирські літаки, та General Atomics, що працює над проектами в галузі ядерних технологій та над оборонними замовленнями.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти