Innovation District IT — це 6 восьмиповерхових офісних будинків, 2 бізнес-центри висотою в 22 і 12 поверхів, університет, амфітеатр і багато чого іншого. Та це у майбутньому. Аби все це з’явилося, потрібні час, гроші та земля. З першими двома чинниками ніби проблем немає.

Щодо останнього — депутати Львівської міської ради затвердили проект землеустрою під будівництво IT Park. Тобто з цим питання теж все добре.

Уперше про створення у Львові ІТ-парку заговорили рік тому. Правда, тоді його творці казали про площу в 10 га. Та у повідомленні прес-служби ЛМР йдеться про ділянку в 4,5 га. З іншого боку — проект не стоїть на місці і плани з його будівництва втілюються у життя.

Айті-парк складаиметься з шести багатоповерхівок та двох бізнес-центрів.

Як розповідав Степан Веселовський, один з ідеологів Innovation District IT Park, об`єкт розрахований на 8-10 тис. осіб.

«Важко сказати, скільки це компаній, бо все залежить від їхнього розміру. Ми орієнтувалися приблизно на 30 компаній-резидентів парку», — сказав він в інтерв’ю zaxid.net.

Першими резидентами стануть SoftServe, Global Logic і N-IX. Бюджет проекту — 95 млн $. Ці кошти підуть на:

  • шість восьмиповерхових офісних будинків;
  • два бізнес-центри висотою в 22 і 12 поверхів;
  • торговий центр із сучасним фітнес-центром із басейном, супермаркетом, великим фудкортом, розважальними та спеціальними сімейними зонами, іншими сервісами;
  • університет та сучасні лабораторії, доступ до яких матимуть усі львівські технологічні університети;
  • дитячий садок;
  • підземні та наземні паркінги;
  • готель з великим конференц-залом;
  • амфітеатр під відкритим небом для проведення різних заходів;
  • велику рекреаційну зону для відпочинку.

Плани доволі амбітні, тому на їхнє втілення піде чимало часу. Наразі мова йде про 10 років.

«Це максимальний термін реалізації проекту. Ми проаналізували подібні парки, збудовані в Європі, і приблизний середній час їхнього будівництва — 8-10 років. Крім того, треба дивитися на речі реально. Це великий інфраструктурний проект. Його можна звести і за 2 роки, але він має працювати, заробляти гроші», — зазначив пан Веселовський.

А нам залишається тільки стежити за розвитком подій.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти