Київські архітектори хочуть з’єднати Володимирську гірку з парком «Хрещатий» і оглядовим майданчиком біля сталевої арки мостовим пішохідно-велосипедним переходом. Та не простим, а високотехнологічним. Архітектурно-планувальну частину проекту вже схвалили, повідомляє Олександр Спасибко, заступник голови Київської міської держадміністрації.

За словами чиновника, проектом передбачені пішохідні та велосипедні доріжки, оглядові майданчики, освітлення, відеоспостереження.

«Окрім цього, розглядається можливість встановлення сонячних батарей, чия енергія повністю забезпечить потреби мосту в опаленні та освітленні», — зазначив пан Спасибко.

До речі, велосипедну доріжку хочуть зробити з підігрівом, аби уникнути ожеледиці взимку.

«На мосту, де будуть повороти, зробимо острівці зі скляною підлогою, щоб можна було дивитися вниз, огорожі та бильця теж будуть скляними, ліхтарі будуть енергозберігаючими», — додає Андрій Миргородський, керівник авторського колективу архітекторів із «Проектних систем ЛТД».

Довжина переходу — 222 м. Запланований термін експлуатації об’єкта — не менше 100 років. Фінансувати будівництво будуть за кошти міського бюджету. Та про які саме цифри йде мова, поки невідомо.

Далі план передадуть до комісії ЮНЕСКО, бо будь-які дії в заповідній зоні київських пагорбів треба узгодити з нею.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти