Тут нема чого приховувати, а соромитися й поготів — ми, користувачі сучасних технологій, дуже балувані. Нам потрібні потужні гаджети, але що менші розміри вони мають, то краще. І розробники дають нам саме такі. М

и хочемо ємних батарей та бездротової підзарядки. І розробники працюють над цим. Щодо останнього, далі за інших просунувся стартап Energous. Він не тільки створив бездротову зарядку, а й уже встиг отримати сертифікат від Федеральної комісії зв’язку США (FCC).

Пристрій під назвою WattUp заряджає смартфони, планшети, фітнес-трекери тощо на відстані до 0,9 м. Він складається з передавача та приймача. Приймач підключається до гаджета або може бути вже вбудованим у нього. Передача енергії проходить з використанням радіочастот. Energous WattUp підтримує стандарт Wireless Charging 2.0, завдяки якому прискорена підзарядка повітряним шляхом узагалі можлива.

Розробники планують створити повноцінну екосистему, до того ж відкриту для сторонніх виробників, котрі зможуть використовувати ідею Energous для виробництва власних передавачів і приймачів. В ідеалі — смартфон Samsung можна буде зарядити за допомогою пристрою від Sony або Apple. До речі, ЗМІ пов’язують Energous саме з Apple.

Та жодна з компаній не підтвердила інформацію про співробітництво.

Бездротова технологія зарядки вже давно бентежить уми інженерів. І WattUp це аж ніяк не перша ластівка. Нові iPhone від Apple, а також деякі пристрої Samsung і LG наразі підтримують такий спосіб живлення. Заряджати такі пристрої можна, поклавши їх на спеціальний майданчик. Та такий метод має кілька обмежень.

Перше — це фізична площа бездротової зарядки. Друге — нульова відстань між пристроями. Зі свого боку творці WattUp пропонують зовсім інший підхід. Ви можете заряджати декілька пристроїв водночас у будь-якій точці зони покриття.

«Старі технології бездротової зарядки останні 15 років мали обмежене застосування. Тому сертифікація FCC для бездротового пристрою від Energous є важливою ринковою віхою», — зазначив Стівен Ріццоні, президент і головний виконавчий директор компанії.

І він знав, про що казав — після рішення Федеральної комісії акції компанії виросли в ціні на 271%.

У Energous кажуть, що продавати бездротові зарядки почнуть у другому півріччі 2018 року. А експерти з Bloomberg BNA вважають, що першими сумісними з WattUp пристроями стануть слухові апарати та інші відносно прості прилади. Смартфони і планшети, адаптовані під бездротову зарядку, можуть з’явитися 2019 року.

Цього місяця Energous продемонструє свою технологію на виставці Consumer Electronics Show у Лас-Вегасі. Можливо, на цьому заході ми й дізнаємося роздрібну вартість WattUp.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти