Наприкінці 2017 року на Всесвітньому економічному форумі було оприлюднено щорічний рейтинг найбезпечніших країн світу, в якому Україна посіла 10 місце. З кінця.

Майже водночас Мінекономрозвитку підписало меморандум із вітчизняними операторами мобільного зв’язку про отримання інформації щодо пересування туристів територією України.

Головна причина, чому наша країна посіла таке місце — це АТО.

«Боротьба між ЗСУ та терористами є спільною як у східних, так і у південно-східних регіонах України, зокрема, в Донецькій та Луганській областях і в Криму. Громадяни і далі зазнають шкоди через бойові дії», — говорять експерти з безпеки.

За цим рейтингом, більш небезпечні за Україну держави — це Демократична Республіка Конго, Тайланд, Ямайка, Південно-Африканська Республіка, Гватемала, Чад, Бангладеш, Малі, Ліван, та Філіппіни.

Та це не означає, що на туризмі, як на явищі, в нашій країні треба ставити хрест.

«Замість Росії нас тепер відвідують чимало тих же поляків, білорусів, тобто поступово іноземці до нас повертаються. Мова йде вже не про безпеку, а про сервіс, і для них наші ціни та послуги абсолютно прийнятні», — розповів Володимир Царук, директор Центру розвитку туризму в Україні.

Загалом, за його прогнозами, протягом двох святкових тижнів країною мандруватимуть близько півмільйона українців. І за всіма ними буде стежити Мінекономрозвитку, а точніше, мобільні оператори «Київстар», «Vodafone Україна» та Lifecell, які, згідно меморандуму, потім передадуть інформацію про пересування мандрівників до держвідомства.

На думку Михайла Тітарчука, заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України, завдяки цій домовленості моніторинг стану справ у туристичній галузі буде якіснішим та оперативнішим. Це допоможе розробити більш дієву стратегію розвитку.

Отже, міністерство цікавить:

  • кількість внутрішніх туристів, зареєстрованих абонентів мобільного зв’язку, що понад добу перебували поза межами відповідної області/місця реєстрації (з розбивкою по областях України, осіб);
  • кількість в’їзних туристів, іноземних абонентів мобільного зв’язку у роумінгу, що перебували в країні понад добу (з розбивкою по країнах, з яких в’їхали та областях України, до яких в’їхали, осіб);
  • кількість громадян України, зареєстрованих абонентів мобільного зв’язку, які виїхали з відповідної області за кордон (з розбивкою по країнах, осіб);
  • середня тривалість перебування туристів в області/місці (туроднів).

Цю інформацію Мінекономрозвитку буде отримувати без імен, прізвищ тощо, а просто у вигляді цифр раз на квартал.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти