Сонячні панелі загальною потужністю 13 кВт встановили у Вишгороді Київської області. Їхня «родзинка» — у дугоподібній конструкції. Завдяки цьому господар може використати простір під панелями на власний розсуд.

«Сферичною» станцію назвали в компанії, яка розробила систему:

«Ми любимо робити сонячні станції, але особливо приємно робити їх незвичайними — це генерація і красивий об’єкт у замовника, який милуватиме око багато років», — написали конструктори.

Та повернімося до «сфери» (або «циліндру»). У компанії кажуть, що основна перевага такого неординарного рішення — вільний простір під установкою, який замовник може використати як завгодно. Ще одна зазначена перевага — «привабливий зовнішній вигляд» — вже на любителя.

Монтаж сонячної станції тривав 1 місяць. Вартість об’єкту — 12 тис. $. За прогнозами розробників, панелі окупляться за 5-6 років.

Нагадуємо, що власники побутових сонячних станцій потужністю до 30 кВт можуть розраховувати на «зелений» тариф. Для об’єктів, запущених в експлуатацію до кінця 2017 року, він становить 18 євроцентів за кожну кіловат-годину електроенергії, яка потрапила до загальної мережі.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти