Слово «швидкість» в мене асоціюється не з прізвищем Шумахера, а з технічним прогресом, котрий за останні п’ятнадцять років мчить вперед, наче молода кобила степами Монголії. Скільки різних гаджетів з’явилося в користуванні простого смертного люду.

Здається, ще вчора дідусь бив кулаком по чорно-білому телевізорі «Берізка», для швидкого управління функціями, а вже сьогодні ти його вчиш користуватись пласким смартфоном.

Здається, ще вчора ми дзвонили на випадковий номер з телефону Siemens, щоб з кимось познайомитись за ці дві безплатні секунди на Київстарі (в мене так однокласниця заміж вийшла). Сьогодні є Tinder, Facebook, Twitter і тому подібні блага цивілізації.

Слова «фен», «тостер», «блендер» можете викреслити зі списку подарунків на восьме березня. Ризикуєте бути вигнаним, а то й побитим палкою селфі. Для кращого взаємопорозуміння між чоловіками та жінками, фірма Apple придумала Айфон. Хоч він і дорогий, але з одного біткойна вам навіть видадуть решту, за котру можна докупити Apple Watch (хоча, за таку ціну його варто було назвати Apple Watch & Cry).

Попри те, що я дитина втраченого покоління дев’яностих і людина консервативних поглядів, мене дуже тішить технічний прогрес. Приємно спостерігати в автобусі за молоддю, котра обвішана різного роду гаджетами. Приємно, що, не встаючи з дивану, я можу замовити піцу чи познайомитись з дівчиною. Приємно, що звичайний роботяга Василь, котрий рубає м’ясо на фарш в ковбасному цеху, може заявити про себе всьому світу через Twitter.

Важко уявити, яким буде майбутнє за кілька десятків років, бо воно дедалі більше стає схожим на, прости господи, кіберпанк. Надіюсь, що всякі провідні країни спрямують прогрес в корисне русло і не влаштують нам ядерну зиму, в котрій головними гаджетами будуть тазик, сокира і лічильник Гейгера.

Людина кількох слів і заплутаних дій. Альтруїст, мікроблогер, нонконформіст. Автор телеграм-каналу «Груз 250».

Коменти

saddrunken

добре, шо у мене швидкість асоціюються з v=s:t і я не пишу такої фігні