Татарів — це невеличке село поблизу міста Яремче на Івано-Франківщині. Тут живе трохи більше 1500 людей, це невеликий і затишний кліматичний і гірськолижний курорт. Село оточене лісом і горами, воно простягнулося вздовж річки Прут на 25 км.

Неймовірні краєвиди Карпат у Татареві. Фото — Wikimedia.

Проте не так багато людей знає про цю місцину, тож місцева влада вирішила провести конкурс на власний туристичний логотип. Його задача проста — привернути увагу туристів до села, яке має величезні перспективи.

Взимку Татарів пропонує гірськолижний туризм, а в інший час — це рекреаційний курорт. Завдяки унікальному мікроклімату і цілющому повітрю тут можна лікуювати проблеми зі здоров’ям і просто відпочивати від метушні великих міст.

У новому логотипі, що переміг на конкурсі, використано елементи місцевої пам’ятки — будівлі Татарівського вокзалу. Цю будівлю було зведено у псевдоготичному стилі із елементами гуцульської архітектури у 1930-х роках. Разом зі старовинними орнаментами її образ став основою фірмового стилю.

Гуцульський орнамент на фірмових чашках.

Татарів — перше село в Україні, яке отримало власний бренд. Разом із логотипом курорт отримав власний фірмовий стиль, в якому оформлені сумки, посуд, значки, календарі тощо.

Поки не знаємо як, але і ми хотіли б дістати собі таку чашку до редакції.

Нагадаємо, нещодавно у Миколаєві затвердили новий туристичний логотип міста.

Коменти