Ця інформація може зацікавити керівників Apple, бо їхня функція розпізнавання осіб працює якось через раз та підходить, м’яко кажучи, не всім расам. Днями лондонський стартап Blippar презентував однойменний додаток, який може точно сказати, хто там із близнят Олсен Мері-Кейт, а хто Ешлі.

Раніше додаток Blippar надавав інформацію тільки про об’єкти — користувачу треба було лише відсканувати той предмет, що його цікавить. Відтепер у програмі є функція доповненої реальності Face Profile, яка дозволяє сканувати обличчя навіть з телевізора.

За допомогою цієї технології розширеної реальності можна розпізнати понад 400 тис. громадських діячів. Коефіцієнт точності — понад 99%. Додаток сканує обличчя людини і створює профіль з інформацією про неї, включно з лінками на її профілі в соцмережах.

Blippar уже розпізнає акторів, політиків, музикантів, співаків, підприємців, письменників, спортсменів та вчених. До того ж, програма може розрізнити навіть близнюків. Наприклад, сестер Олсен, британських олімпійських бігунів Бразерс або вокалістів ірландського поп-дуету Джедвард.

«Точність у розпізнаванні навіть ідентичних близнюків — це вирішення складного завдання для створення ПЗ, яке надаватиме доступ до мереж, рахунків тощо, а отже, запобігатиме шахрайству», — впевнений Денні Лопес, головний операційний директор Blippar.

До речі, користувачі також можуть створювати профілі з інформацією про себе, своїми зображеннями та посиланнями на соцмережі.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти