Технологічні інновації прийшли й до Донецького регіону — на в’їзді до нього змонтували автономну систему метеоконтролю, відеонагляду та освітлення. А біля Слов’янська вже встановили майже 40 ліхтарів, які отримують живлення від сонячних панелей, повідомляє Служба автомобільних доріг у Донецькій області. Полігоном для інновацій стала траса М-03 «Київ — Харків — Довжанський».

З кінця грудня автономні ліхтарі освітлюють ділянку міжнародної траси біля Слов’янська (у напрямку Харкова), біля стаціонарного поста поліції, а також Т-образне перехрестя — з’їзд із М-03 на Славкурорт.

Потужність одного штучного джерела світла — 50 Вт. Енергією його забезпечують дві сонячні панелі, акумулятор на 80 А/год та контролер заряду на 20А.

Батареї заряджаються вдень і освітлюють ділянки траси вночі, працюючи автономно.

Всього було встановлено 38 таких ліхтарів. Загальна вартість системи 2,6 млн грн.

Ще один проект — автономна система метеоконтролю, відеонагляду та освітлення. Її монтують на північно-західних «воротах» Донецького регіону. Наразі біля стели вже є вітрогенератор потужністю 1,8 кВт та сонячні панелі сумарною потужністю 1,2 кВт. Безпосередньо стелу та прилеглий майданчик для машин облаштували світильниками потужністю 30 Вт. Керування системою, зокрема яскравістю ліхтарів, відбувається дистанційно за допомогою контролера.

Монтаж модулів метеоконтролю та відеонагляду запланований цього року.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти