Компанія Kodak, популярність якої вже давно в минулому, разом із великими прибутками, вирішила заскочити на потяг із криптовалютами та оголосила про створення спільної з Wenn Digital криптовалюти KODAKCoin. Окрім цього, американці започаткують платформу KODAKOne на блокчейні, аби фотографи могли відстежувати свої роботи та отримувати гроші у разі порушення авторських прав.

«Для багатьох у технологічній галузі «блокчейн» і «криптовалюта» — це просто модні слова, але для фотографів, що тривалий час намагалися отримати контроль над використанням власних робіт, ці слова є ключем до вирішення проблеми, яку, здавалося, не можна розв’язати», — зазначив Джефф Кларк, генеральний директор Kodak, під час презентації проекту.

Як це працюватиме? За допомогою технології блокчейн компанія створить зашифрований цифровий регістр для фотографів, аби вони реєстрували там свої старі та нові знімки. Платформа забезпечить безперервне сканування веб-сторінок, щоб знаходити в інтернеті вкрадені зображення.

У разі неліцензійного використання фото, KODAKOne бере на себе зобов’язання зі стягнення належної авторської винагороди. Також через цей майданчик можна буде безпечно продавати свої роботи. Розрахунок, як ви вже, напевне, здогадалися, буде проходити у тих самих KODAKCoin’ах.

Передбачається, що первинне розміщення токенів криптовалюти (ICO) відбудеться 31 січня 2018 року для інвесторів із США, Великобританії, Канади та інших країн.

До речі, після заяви пана Кларка вартість однієї акції компанії підскочила з 3,05$ до 10,10$. Або трейдери дуже вірять у цей задум, або ринок так гостро реагує на все, пов’язане з криптовалютами та блокчейном.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти