Цілий місяць, з листопада по грудень 2017 року, в стінах Вінницької міської ради тривали слухання щодо будівництва першої в Україні автозаправки без обслуги. В результаті більшість учасників обговорення підтримала цей проект. Наразі компанія-забудовник очікує від мерії дозволу на розміщення об’єкта.

На заправці площею всього 6 м² планують продавати бензин марки А-92 та А-95. Придбати паливо можна буде як за готівку, так і за безготівковим розрахунком (картки Visa, MasterСard, корпоративні картки тощо). Водночас автори проекту з Global Energy обіцяють, що вартість палива буде нижчою, ніж зазвичай, бо в ціну не закладатимуть оплату праці персоналу.

Розрахунки реєструються без участі оператора — термінал з’єднаний із касовим апаратом. Після розрахунку користувач отримує чек. Якщо виникли проблеми, є можливість зв’язатися з віддаленим диспетчерським пунктом.

«Розробка є цілком вінницькою: від написання програм до реалізації. Над нею ми працювали більше двох років», — зазначив під час слухань Павло Побережник, керівник компанії-забудовника.

Систему тестували упродовж 4 місяців на трасі у Оратівському районі Вінницької області. Співробітники Global Energy вже встигли вивчити зауваження та пропозиції, які залишали водії.

Прототип, який працював у Оратівському районі

У автозаправки із самообслуговуванням є всі шанси запрацювати вже до кінця січня, але це залежить від оперативності місцевих депутатів.

Адреса майбутньої АЗС: Вінниця, вул. Максимовича, 21.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

Андрій

“перша в Україні автозаправка із самообслуговуванням” – явно не перша – https://scformula.ua/ua/AKAZS

Назар Токар

Це цікаво, дякуємо!