Вітчизняний стартап Cardiomo взяв участь у технологічній виставці CES 2018, де переміг у конкурсі стартапів Techstars. Його конкурентами були 900 учасників із 42 країн світу.

Сardiomo — це портативний пристрій для контролю стану здоров’я. Біометричні сенсори фіксують роботу серця та легень, температуру тіла, стреси, сон тощо. Якщо якийсь показник має відхилення від норми, користувач, його близькі та лікар отримають push-сповіщення на смартфон. Пристрій має датчик падіння і тривожну кнопку.

«Підтверджено. Ксенія Бєлкіна виграла пітч-змагання Techstars зі своїм стартапом Cardiomo. На додачу до цього чудового дрону ВВ-8, Ксенія отримає гарантоване розміщення на Amazon.com (на 30 днів, — ред.) та 5 тис. $ на послуги Twilio, платформи для хмарних обчислень. Для нас велика честь виграти Techstars», — таке повідомлення з’явилося в групі стартапу.

Також відомо, що пані Бєлкіна мала одну хвилину, щоб розповісти про Сardiomo.

Раніше, у березні 2017 року, розробку українців відзначили на щорічній Міжнародній виставці інноваційних технологій і товарів для здоров’я Wearable Tech Show, що проходила у Лондоні.

Там творці Сardiomo пообіцяли, що перші моделі пристрою можна буде отримати через краудфандінгові майданчики Kickstarter і Indiegogo. Середня вартість, про яку говорили виробники — 150$.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти