Хоч куди кинь оком, усюди вже вбудовують той штучний інтелект, який чого лише не вміє:  визначає сексуальну орієнтацію, обробляє фото, передбачає тривалість життя пацієнтів. У ОАЄ навіть окреме Міністерство ШІ вже є!  А відтепер усі охочі можуть впустити штучний інтелект до себе, так би мовити, всередину.

Поки що йдеться лише про ротову порожнину та зубну щітку Colgate Smart E1, розроблену під iOS. Пристрій аналізує, що там коїться у вас поміж зубами та чи правильно ви їх узагалі чистите, а потім дає свої рекомендації.

Для цього щітка має набір сенсорів, які відслідковують її положення у 16 різних зонах, у режимі реального часу. Зібрана інформація передається через під’єднаний за допомогою Bluetooth iPhone або iPad. Але дані зберігаються навіть тоді, коли немає активного з’єднання.

З часом пристрій «розуміє», як саме ви чистите зуби, та надає вам свої рекомендації з удосконалення цього процесу.

У додатку, розробленому тільки під iOS, є кілька цікавих інструментів. Coach «веде» вас під час чищення, аби ви поступово запам’ятовували, як правильно чистити. Check Up складає карту вашого рота, показуючи ті місця, які ви почистили, і ті, які пропустили. Dashboard зберігає дані, завдяки яким ви можете знайти інші способи, щоб покращити ситуацію у вашій ротовій порожнині.

Для дітей є гра Go Pirate. Smart E1 стає джойстиком: що більше дитина чистить зуби, то більше ігрових монеток вона отримає.

Ще один плюс — щітка видаляє наліт за допомогою ультразвукових хвиль.

Colgate Smart E1 здатна працювати від одного заряду десять днів. Коштує вона 99,95 $. У цю ціну входить сама щітка, зарядна база та одна змінна головка.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти