Російська пропаганда накоїла чимало лиха не лише в Україні, а й далеко за її межами. Чого вартували вибори американського президента, з наслідками яких світова спільнота і досі не може розібратися. Ще одна країна, яка не з чуток знає, хто такі російські «тролі» — це Литва. Тому не дивно, що днями там почав працювати сайт Vatnikas.lt, схожий на нашого «Миротворця».

Литва потребувала героїв, і вони з’явилися — невідомі активісти, що називають себе «ельфами» (бо ведуть боротьбу із «тролями»), створили сайт Vatnikas. Їхня мета — «регулярно, інтенсивно і жорстко викривати ватників і у законний спосіб боротися з їхньою пропагандою».

«Очевидно, що це наслідок інформаційної війни», — так пояснює створення сайту Дайнюс Радзевічюс, голова Спілки журналістів Литви.

Та наразі портал тимчасово не працює.

«Задля безпеки сайту ми переміщуємо його на іншу платформу. Незабаром повернемося!», — таке повідомлення можна побачити на головній сторінці.

Стежити за новинами проекту можна через сторінку на Фб.

Раніше telegraf.com.ua писав, що на сайті вже була інформація про 153 «вороги литовського народу». Поміж них — і звичайні громадяни Литви, помічені в сепаратистських закликах або діях.

До речі, активісти з «Миротворця» привітали своїх колег у групі на Фб:

«Центр «Миротворець» вітає із відкриттям сайту Vatnikas. Наші співробітники готові надати методичну допомогу і поділитися багаторічним досвідом відлову російського і проросійського деструктивного ватного елемента».

Як повідомляв MediaSapiens, восени 2017 року Комісія з питань телерадіомовлення Литви дійшла висновку, що російський канал ТВЦ підбурював литовських глядачів до війни і розпалював ненависть.

Застосовані раніше санкції не вплинули на політику цього ЗМІ, тому було вирішено зупинити його мовлення на 6 місяців.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти