Який фільм подивитись з друзями? Хто номінований на Оскар-2018? Який серіал обрати? Що йде сьогодні в кіно? Де подивитись фільми українською? Чи варто дивитись «Форму води»?

Автор каналу Кіноман зібрала 10 найцікавіших україномовних сайтів, додатків, каналів та сторінок про кіно, які допоможуть у будь-якій ситуації. Відповіді на питання гарантовано!

Де дивитись фільми українською?

Kino-Teatr.ua

Можливості, які пропонує сайт любителям кіно, практично безмежні. Тут ви знайдете афіші прем’єр, інформацію про кінотеатри різних міст України з розкладами сеансів, статті, рейтинги та багато іншого. Описати Kino-Teatr.ua можна одним словом «кінобаза». І хоча оформлення сайту залишає бажати кращого, глядачі високо оцінять сайт за можливість відповісти на будь-яке питання кіномана.

Джарвіс

Напевне, більшість читачів, яких зацікавила ця підбірка, знайомі з незмінним помічником Тоні Старка на ім’я «Jarvis» — багатофункціональним штучним інтелектом з прекрасним почуттям гумору. Ім’я цього персонажа якраз і отримав наш наступний сервіс — зручний асистент у виборі фільмів під будь-який настрій.

Творці сервісу гарантують, що всі фільми, які покаже сервіс за вашим запитом, можна подивитись з українським озвученням. До того ж, Джарвіс сам сформує для вас запит із назвою обраного фільму та перенаправить у пошук Google. Для зареєстрованих користувачів сайт пропонує кілька додаткових функцій, зокрема збереження та оцінювання фільмів.

Гуртом

Найбільший україномовний торрент-трекер не потребує зайвих представлень. Основним задумом творців сайту було об’єднати українську культуру та обмін інформацією на одному майданчику без набридливої реклами. Сьогодні ж команда сайту цілком присвячує свою роботу україномовному глядачу — перекладає та професійно озвучує фільми, серіали, мультфільми і, звичайно, відкриває доступ глядачам до україномовного кіно.

Артхаус Трафік

Офіційний сайт першого українського дистриб’ютора арт-кіно стане незамінним джерелом інформації для любителів авторського кінематографа. Фестивальні покази, новинки прокату та огляд прем’єр «непопкорнового» кіно постійно оновлюються, тому ви зможете крокувати в ногу з арт-хаусом в Україні.

Бажаєте нести прекрасне в маси? Приєднуйтесь до Артхаус Клубу та організовуйте некомерційні покази та фестивалі у власному місті, детальніше читайте на сайті.

Moviestape

Напевне, єдиний україномовний сайт, який пропонує таку кількість інформації різних форм та розмірів про кіно. Переконайтесь самі! Новини кіно та зіркового життя, трейлери та майбутні прем’єри, рейтинги Оскар та IMDb (і кращих серіалів, і кращих фільмів, і мультфільмів), фільми та серіали онлайн (за жанрами), мультфільми онлайн (за тривалістю), документальне кіно онлайн.

Особистого кабінету для користувачів сайту не передбачено, як і можливості скачувати фільми, проте, думаю, серед цього різноманіття розділів кожен зможе обрати щось цікаве на власний смак.

UA-Cinema

На відміну від попереднього сайту, UA-Cinema можна назвати класичним порталом «онлайн безкоштовно без реєстрації». На сторінці фільму глядач може дізнатись основну інформацію, синопсис, акторський склад, а також переглянути трейлер.

Проте творцям UA-Cinema все ж вдалося виділитись на фоні інших аналогічних сайтів завдяки тематичним підбіркам — наприклад, таким як фільми Disney та Marvel, про подорожі в часі та кінець світу. Класичні фільтри за рейтингом, датою, коментарями та переглядами також до ваших послуг.

Загін Кіноманів

Автор молодого YouTube каналу «Загін Кіноманів» Віталій Гордієнко знімає огляди на українські та світові прем’єри, репортажі з фестивалів та різноманітні ТОПи. В описі каналу ви знайдете щире попередження про «суб’єктивну і нікому не потрібну критику на фільми». І хоча автор дійсно висловлює переважно власні враження від переглянутих прем’єр, назвати його відео «непотрібними» складно — менш, ніж за рік існування каналу, він уже знайшов свою аудиторію.

Про українське кіно

Сторінка в Facebook присвячена українському кінематографу та створена, як вказано в описі, анонімним «шанувальником». Автор публікує власні пости та збирає новини про національну кіноіндустрію з абсолютно різних джерел — сторінок громадських і культурних діячів, медіа ресурсів.

Geek Journal

Кінолюб Тайлер Андерсон веде авторський YouTube-канал з 2016 року. Армія його глядачів уже перевищує 10,000 підписників. У роботі над відео, зокрема з підготовкою сценаріїв та монтажем, хлопцю допомагає вірна супутниця Юліана.

Як описує канал сам автор, «тут ви знайдете багато всього: критика, огляди, теорії, аналіз трейлерів та багато іншого».

На Geek Journal ви знайдете огляди не тільки популярних прокатних фільмів, а також українського кіно та коміксів (статус «geek» потрібно заслужити). Тайлер дуже жваво та з відчутною часткою гумору ділиться своїми враженнями від прем’єр та новин зі світу кіно, уникає спойлерів та намагається щотижня радувати своїх підписників новими відео.

Кіноман

І закінчує нашу підбірку україномовний Telegram канал, присвячений світовому та українському кінематографу. Щодня автор відбирає новини зі світу кіно та найсвіжіші трейлери, щоб читачі витрачали мінімум часу і отримували максимум цікавої інформації.

Також серед постів ви знайдете тематичні підбірки, присвячені, наприклад, номінантам на Оскар та прем’єрам Marvel, а щотижневі огляди прем’єр розкажуть про новинки українського прокату.

Коменти

Аліса

А мені подобаються Ukrfilmy

Федя

Думаю , що це барахло

Марія

КіноУкр теж класний сайт

Роман

Чи можливо скачати фільми з сайтів: – Moviestape та UA-Cinema

Владислав

Є ще розширення для кінобази, щоб дивитись фільми онлайн або завантажити з толоки українською https://chrome.google.com/webstore/detail/kinobaza-free-movie-exten/ilejhnpbnalgbmoapinhdjleocakhlop

Петро

є ще кінобаза

Микола

А де Кіноріум, Ексфс та Мегого

Назар Токар

Кіноріум — російський сервіс. Ексфс — сховище файлів, хіба що можливо мегого.

Дмитро

Це все добре, але ж забули про найбільше онлайн кіно сховище українською мовою