Ми згодні, що після ознайомлення із заголовком цієї статті постає цілком логічне питання: «що?». У розгорнутому вигляді воно звучить десь так: «Що це я щойно прочитав?». Та все це правда. Двоє хлопців із Хмельницького — Сергій Корсун та Єгор Коваль — технічно та концептуально перетворили спінер на… SmartSpinner!

Що він уміє? Та все, що завгодно. Створювати динамічні зображення, анімації, слайд-шоу. Показувати час, температуру та заряд акумулятор. Виводити повідомлення, які приходять через соцмережі. Також SmartSpinner’ом можна користуватися, як звичайним ліхтариком. Йому тільки штучного інтелекту бракує, їй-бо!

Для того, аби керувати спінером, розробники створили спеціальний додаток. За його допомогою можна обирати і передавати зображення та анімації на SmartSpinner, встановлювати яскравість, контрастність, розмір, надсилати повідомлення, дивитися параметри (заряд акумулятора, швидкість обертання тощо). Відповідний app є як для Android, так і для iOS.

SmartSpinner оснащений повнокольоровим динамічним дисплеєм, Bluetooth LE 4.0, внутрішньою пам’яттю на 226 зображень, батареєю на 450 мАч. Цього вистачить на 7 днів у режимі очікування або на 5-12 годин роботи. Також є віброрежим.

Аби налагодити серійне виробництво, хлопці збирають 15 тис. $ на краудфандинговому майданчику Indiegogo. (Наразі є лише 326$). У роздріб SmartSpinner буде коштувати 45$. За попереднім замовленням гаджет можна придбати за 27$.

SmartSpinner в дії

Цікаво, що 2016 року хмельничани презентували іншу свою розробку — підсвічування для велосипедних коліс, яке візуально нагадує SmartSpinner. Тому ми поцікавилися в Сергія Корсуна, чи це одна й та сама технологія?

— Так, спінер було розроблено на основі її удосконаленої та покращеної версії, бо тоді ми стикнулися з високою вартістю комплектуючих. Відтак вирішили продовжити пошук кращого рішення, яке і застосували в SmartSpinner. Та згодом ми плануємо повернутися до підсвічування коліс і використати розроблену технологію вже там.

— Як вам взагалі спало на думку зробити такий спінер та скільки часу ви витратили на розробку?

— Через те, що ми раніше працювали над колесами, ідея «лежала на поверхні». Розробляли його десь 6 місяців.

Спінери зараз уже не такі популярні, як рік тому. Як ви вважаєте, чи зможете ви зібрати потрібну суму?

— Насамперед ми розраховуємо на справжніх шанувальників цієї іграшки. І певною мірою на тих, хто не наважився придбати звичайний спінер. Узагалі SmartSpinner — це візитна картка наших наступних продуктів лінійки SpinnyLEDs і в наших планах зробити зі спінера пульт керування велопідсвічуванням.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти