Єрченко Вадим
Опубліковано: 7 Лютого 2018

Всесвітній економічний форум у Давосі, що минув, приніс Україні кілька здобутків. Ми потрапили до переліку країн-лідерів із використання технології блокчейн. Ми вперше приймали іноземних гостей на власному майданчику — «Українському домі» і там презентували свої досягнення.

Одне з них — інтерактивні столи для ресторанного бізнесу від компанії Kodisoft. Про це написав її директор Дмитро Костик:

Уперше про диво-столи з України світ почув ще 2012 року, коли компанія відкрила інтерактивний ресторан на Кіпрі.

«Ми обрали цю країну, бо там було багато європейців та вихідців із СНД», — пояснив пізніше Дмитро.

Також він зазначив, що інвестиції склали 970 тис. $ і повернути їх вдалося вже за 9 місяців.

Що ж являє собою інтерактивний стіл? Це великий сенсорний дисплей (120х70 см), розрахований на 4 осіб. У перших екземплярах використовувалися панелі Sharp та процесори Intel Core i7.

«За допомогою цього столу клієнт може переглянути меню, зробити замовлення, надіслати його на кухню — і все це без допомоги офіціанта. Поки їжа готується, він може серфити в інтернеті або спілкуватися через Facebook», — зазначає пан Костик.

Але це лише верхівка айсберга. Загалом пристрій має близько 20 додатків. Найпопулярніший з них (звісно, після замовлення їжі) завдяки встановленим камерам дає можливість зазирнути на кухню та простежити за тим, як готують вашу страву.

Окрім цього, можна побавитися в ігри чи подивитися онлайн-трансляції концертів або спортивних змагань.

До речі, про Facebook. Команда Дмитра розробила новий спосіб авторизації, який не потребує введення логіну та паролю:

«Достатньо лише покласти телефон на інтерактивний стіл і авторизацію буде проведено через Bluetooth або NFC: «Hello, Dmytro, ви авторизовані».

Вартість одного столу — 15 тис. $.

З грудня 2016 року перший інтерактивний ресторан на території України працює у Львові (очікувана окупність — 3-3,5 роки). Другий заклад відкрили у столиці.

Їхні адреси:

  • Львів, ТРЦ Victoria Gardens (вул, Кульпарківська, 226А), Papashon.
  • Київ, ЦУМ (вул. Хрещатик, 38), 6-й поверх, у магазині GoodWine.
Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти
← Тисни «Лайк», щоб читати нас у Фейсбуці
Поширити у Фейсбуці
Надіслати у Messenger
Надіслати в Telegram
Надіслати у WhatsApp
Зберегти в Pocket
Обговорення