Творці ProductHunt, найбільшої американської платформи з пошуку стартапів, підбили підсумки своєї щорічної премії Golden Kitty Awards. Серед номінантів було 7 українських компаній і 4 з них посіли чільні місця. А одна навіть випередила самого Ілона Маска!

Спочатку про тих, хто представляв Україну. В номінації «Мобільний додаток року» це був Grammarly Keyboard, онлайн-сервіс перевірки правопису і граматики англійською мовою.

У категорію «Бот року» потрапив наш Patentbot для Facebook, за допомогою якого можна зареєструвати власну торгівельну марку. Він надає інформацію про те, чи вільна ТМ, чи ні, контролює процес реєстрації та приймає оплату за відповідні послуги.

«Дизайнерським інструментом року» мали шанс стати Flawless App, який полегшує взаємодію дизайнерів, що працюють у різних куточках світу, та Crello, редактор графічного дизайну.

У номінації «Споживчий продукт року» українців представляв сервіс Setapp, більш зручний аналог App Store. За 10 доларів на місяць можна отримати доступ до вельми великого каталогу додатків під macOS.

У категорії з найсмішнішою назвою WTF Product of the Year або «Що за чортівня року» були представлені Petcube Bites, розумна годівниця для домашніх тварин зі вбудованою камерою спостереження, та Hushme, такий собі пояс для рота, який допоможе зберегти секретність переговорів навіть у людному місці.

Загалом на конкурсі було 16 номінацій та майже 250 претендентів.

«Шокуючий твіст! Petcube Bites обійшов двократного переможця Golden Kitty Awards Ілона Маска у найпрестижнішій категорії WTF Product category», — написали організатори конкурсу, підбиваючи підсумки.

Також першими у своїх категоріях стали Setapp та Patentbot, а Crello посів третє місце.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти