Стартап CruiseBe з’явився на світ 2016 року, коли ідею українців Олексія та Марини Шумаєвих підтримав техаський акселератор Wildcatters. Наразі це повноцінний тревел-агрегатор для iOS, який допомагає планувати круїзну подорож.

Завдяки йому мандрівник завжди має під рукою щоденний графік курсування туристичних суден із переліком визначних пам’яток у кожному порту, а також автономну навігаційну систему для орієнтації на кораблі. Днями подружжя презентувало ще один зручний інструмент — чат-бота для Facebook, який сам може скласти оптимальний маршрут.

Першу версію віртуального помічника протестували ще кілька місяців тому. Тоді ж стало зрозуміло, що, враховуючи всі можливі питання, бота треба посилити штучним інтелектом.

«Туристичні компанії, від великих гравців, на кшталт, Google або Kayak, до тих, що швидко зростають, як-от Mezi або SnapTravel, вже створили власних ботів. Вони допомагають мандрівникам планувати поїздки, бронювати готелі, шукати рейси. Та від цих ботів немає користі під час круїзного відпочинку», — каже Марина Шумаєва, технічний директор CruiseBe.

Так на світ з’явився чат-бот зі ШІ. На відміну від інших, він може розповісти про корабель і порт, запропонувати тематичні блоги та статті на тему круїзів. Якщо господар хоче розслабитися або весело провести час, бот зіграє з ним у гру «вгадай корабель», покаже смішні меми, фотографії чи підтримає бесіду «за життя».

Та насамперед бот — це помічник. Щойно ви озвучите назву корабля та дату відправлення, він відразу спланує ваше дозвілля під час круїзу.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти