Ми нещодавно з відкритими ротами стежили за запуском ракети Falcon Heavy, а тепер, найвірогідніше, свої роти повідкривали гуманоїди з планети Марс. Метушаться, показують своїми довгими зеленими пальцями в небо, знімають на камеру цей невідомий літаючий об’єкт, що наближається до їхньої землі.

А винуватець цього дійства — винахідник та мільярдер Ілон Маск, котрий, здавалось би, своїми звичайними людськими ногами, зробив величезний крок у космічному прогресі.

Цього генія багато хто називає безумцем, одержимим ідеєю колонізації Марса, але давайте згадаємо видатних науковців та винахідників: Ніколу Теслу, Альберта Ейнштейна, Томаса Едісона, Миколу Коперника — всі вони зазнавали критики, глузувань та погроз через свою діяльність. А Джордано Бруно якось навіть сказав: «Прагнення істини — єдине заняття, достойне героя». Розумний був чолов’яга, але одного разу він договорився.

Тож, якщо провести історичну паралель, то Маск рухається в правильному напрямку. За його словами, мета колонізації червоної планети — спасіння людства. У нього передчуття, що на Землі скоро трапиться щось жахливе і людська раса може вирушити слідом за своїми попередниками — динозаврами. І небезпідставно він так вважає. Поки лідери ядерних країн міряються, в кого довша боєголовка, то нам вже треба замислитись над умовами виживання під час ядерної зими.

Засіяти бурячки на червоній планеті ми зможемо вже 2024-го року. Саме тоді Маск планує запустити гігантський корабель з екіпажем до 150 камікадзе, котрі будуть летіти туди протягом трьох місяців. На космічному судні будуть комфортні умови і навіть ресторан з супутниковим телебаченням.

Перший екіпаж повернеться на Землю нескоро, а можливо й взагалі не повернеться (якщо брати до уваги фільм «Чужий»). Але є хоча б надія відвідати концерт Елвіса. Ми ж то знаємо, що його насправді викрали прибульці.

А за прогнозами, ще за сорок років населення колонії досягне одного мільйона людей.

Людина кількох слів і заплутаних дій. Альтруїст, мікроблогер, нонконформіст. Автор телеграм-каналу «Груз 250».

Коменти