У жовтні минулого року ми писали про проект The Future, в межах якого активісти розробили безкоштовні шкільні уроки з інформатики про біткоіни, електрокари, дрони тощо. У Дніпровський області вирішили підтримати такий курс на адаптацію маленьких українців до світу новітніх технологій, а тому оголосили про створення кількох шкіл ІТ та робототехніки.

Пізніше такі навчальні заклади можна буде побачити в інших містах Дніпровщини: Кам’янському, Першотравенську, Нікополі, Покрові, Жовтих Водах та Павлограді. Всі вони будуть готові до 1 вересня.

Ініціатором такого масштабного проекту стала обласна влада, що дозволяє трохи зекономити. Наприклад, школи не будуватимуть з «нуля», а використають приміщення колишніх Палаців піонерів та Центрів юних техніків.

Саморобний онлайн-лічильник курсу біткойну у реальному часі.

На ремонт класів, а також на придбання комп’ютерів, 3D-принтерів та іншого обладнання залучатимуть кошти з обласного бюджету. Бюджет однієї локації — 1 млн грн.

За приклад дніпряни хочуть взяти роботу освітнього хаба BroBots, який працює у Броварах із квітня 2016 року.

«У нашій школі діти не зазубрюють інформацію, а навчаються вчитися. Вони опановують базове програмування та макетування, WEB-дизайн, створюють власні проекти роботів. Навчаються діти від 8 років. Сподіваємося, що нові хаби, які ми відкриємо разом із Дніпровською ОДА, створять «ком’юніті» для однодумців — захоплених програмуванням та робототехнікою людей», — розповів Пилип Духлій, засновник BroBots.

У Броварському центрі технічного розвитку є дві форми навчання — платна і безоплатна. На Дніпровщині ж запевняють, що школи робототехніки будуть безкоштовними. Ба більше, перші сім закладів можуть стати основою для цілої мережі таких хабів по всій області.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти