Як розробник із 10-літнім стажем, скажу: щоб привітати (або впіймати) програміста, треба думати як програміст. Ви здивуєтесь, але ми теж люди, і у нас також є почуття, хоч і доволі специфічні. Дівчатам зазвичай дуже важко зрозуміти, що означає та чи інша емоція на бородатих обличчях їхніх коханих. Тож я допоможу вам обрати правильний подарунок.

Давайте будемо чесними: шкарпетки, пінка для гоління, туалетна вода та шампунь — це приємні, але далеко не найкращі подарунки вашим обранцям. Увага — це теж приємно, але тут такий привід, тож до уваги варто додати ще щось. Але що?

Ось суб’єктивний список ідей подарунків, користуйтесь на здоров’я.

1. Спортивний абонемент

Якщо купити річну підписку на йогу, тренажерку або в басейн, може бути як із туалетною водою — не підійде. Тому за ранковою кавою варто згадати, що поруч є непоганий спортзал чи курси йоги (щоб питання мало ствердну відповідь, слово «ашвангада» варто пропустити).

Після 20 секунд роздумів вголос про здоров’я ваш коханий зрозуміє сам і дасть зрозуміти вам, чи воно того варте, і чи треба переходити до наступного пункту.

2. Конструктор Lego

Без жартів, конструктори Lego — це іграшка для дорослих. Тут треба годинами думати, фантазувати, іноді навіть програмувати. І тоді робот зможе блимати різними кольорами діодів під музику або наливати пиво в кухлик.

Зібраний якось із другом, такий робот керувався через bluetooth і умів їздити кімнатою, розлякуючи котів і дітей. Незабутнє задоволення, переконайтесь самі:

3. Білети на концерт

U2 в Амстердамі, ONUKA у Львові, Coldplay в Барселоні, СКАЙ у Києві, Depeche Mode у Празі — у мене ще багато ідей. Якщо ваші музичні смаки перетинаються, знайдіть в онлайні квитки на улюблений гурт та забронюйте білети на літак чи поїзд. Із безвізом та лоукостами це стало набагато простіше і дешевше.

Така поїздка може бути романтичною і незабутньою. А головне — недорогою, якщо потурбуватись про білети за кілька місяців до концерту.

4. Техніка

Коли ви, кохані дівчата, «ненав’язливо» по 10 разів ділитесь із нами тим, що комусь із подруг подарували неймовірно круті чоботи, десь із 10-го такого натяку це починає працювати — ваш обранець розуміє, до чого ви хилите. І пропонує вам навідатись до взуттєвого.

У хлопців це працює схожим чином: хоч і підсвідомо, але ми розкажемо вам про бездротову мишу, світлодіодну лампу для роботи або підставку під ноутбук, яка є у когось у коворкінгу. Інші варіанти:

  • дрон із HD-камерою (до речі, ми багато пишемо про дрони),
  • камера «Go Pro»,
  • гіроскутер (для відчайдушних),
  • телескоп,
  • розумний годинник (пишемо і про це),
  • будь-яка інша техніка, про яку ваш обранець згадував більше трьох разів.

Ваше завдання — уважно слухати. Можна непомітно записувати. Або помітно — все одно ми не помічаємо таких деталей.

Підставка під ноутбук — це не тільки оригінально, а і допомагає підтримати осанку і зберегти зір.

5. Онлайн-курси

Більшість моїх знайомих програмістів вивчали все самостійно, бо інших варіантів раніше просто не було. На початку 2000-х книги з PHP та Java ми передавали з рук в руки. З часом ці книги перетворились на макулатуру, а натомість з’явились онлайн-курси. Відтоді навчання все більше схоже на щось приємне.

Сьогодні в онлайні є десятки пристойних курсів, вартих уваги. Хороші новини: більшість з них не є вузькоспрямованими, тож користуватись ними зможуть спеціалісти різних напрямків.

Ось основні платформи, варті уваги, із цінами за місяць (річні абонементи зазвичай брати вигідніше):

6. Несподівана поїздка

Зайдіть на google.com/flights, виберіть там «без пересадок» і «вихідні». Гарантую — ви будете приємно здивовані. Візьміть рюкзак із необхідними речами та проведіть вихідні із вимкненими телефонами у новій країні.

Це може бути затишний готель зі сніданком у Афінах або Валенсії за 55 євро, хостел у Варшаві або квартира з Airbnb у Роттердамі за 45.

Римські канікули із коханою людиною. Чому ви ще тут, а не шукаєте квитки?

Коменти