У житті кожного школяра настає момент істини, коли йому доводиться акумулювати всі свої знання. Так, мова про ЗНО, яке змушує переживати навіть найбільш спокійних і впевнених. Для батьків це також тривожний час: одні наймають для дитини репетитора, інші — відправляють її на курси.

Та днями у Міністерстві освіти презентували безкоштовний, а головне, більш ефективний інструмент — онлайн-платформу BeSmart.

Це підготовчі курси з української мови та літератури, математики, історії України, англійської мови, фізики, хімії, географії та біології, які зібрані в одному місці і схвалені Міністерством освіти.

Кожен курс складається з відеоуроків (загалом понад 2 тис.), конспектів, тестів (понад 20 тис.) тощо. Авторами є вчителі українських шкіл та вишів, експерти ЗНО, повідомляє прес-служба МОН.

Узагалі BeSmart розробили та вперше впровадили в Одеській області.

«За результатами ЗНО в Україні ми були на 23 місці… За декілька місяців з англійської мови ми піднялися з 16 місця на перше. З географії покращили наші показники на сім сходинок, з хімії — на п’ять… Практика показала, що результати випускника, який готувався за допомогою BeSmart, у середньому на 20-25 балів вище, ніж у інших. Це дуже суттєво», — розповів Максим Степанов, голова Одеської ОДА.

Загалом таку систему вже протестували близько 12 тис. учнів Одещини з 800 шкіл.

«Сучасним дітям нудно в теперішній українській школі, а ще є молодь на непідконтрольних територіях, яка взагалі не має доступу до української освіти, та діти у сільських школах, де якість освіти є нижчою за міську», — зазначила під час презентації системи Лілія Гриневич, міністр освіти.

Працювати з BeSmart можна безкоштовно у будь-який зручний час. Головне — мати доступ до інтернету.

Онлайн-майданчик можна знайти тут.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти