Здається, назріває справжній бум у галузі створення «розумних окулярів»! Днями ми писали про те, що китайська поліція отримала на озброєння такий пристрій із функцією розпізнавання осіб. На черзі — Vaunt, прототип окулярів від Intel, зображення в яких проектується прямісінько на сітківку ока!

У праву дужку окулярів вмонтований малопотужний лазер, якому навіть не треба проходити сертифікацію. Він проектує зображення на спеціальний відбивач, розміщений на лінзі, а звідти воно потрапляє прямо на сітківку. Розробники зазначають, що це цілком безпечна технологія, яка не нашкодить зору.

Принцип дії Vaunt чимось схожий на роботу «розумного годинника» (принаймні зараз). Пристрій може виводити повідомлення або іншу інформацію, яка надходить на смартфон користувача. До нього окуляри під’єднуються через Bluetooth. Відповідні додатки для iOS та Android уже розроблені.

Інформація виводиться з роздільною здатністю 400х150 червоним кольором. Її буде розташовано у правому куті.  Якщо користувач глядітиме вгору, то може не побачити сповіщення. Як кажуть розробники, це не помилка, а корисна функція. З одного боку, ніщо не заважає встановлювати зоровий контакт зі співрозмовником або роздивлятися навсібіч. З іншого — людина не може довго дивитися в одному напрямку, її очі майже постійно рухаються, тому вона все одно побачить повідомлення.

Але інформація залишиться конфіденційною — співрозмовник буде бачити лише червону крапку на зіниці свого візаві.

Ще одна перевага Vaunt — вони легкі (до 50 г) та гнучкі. Тобто вони підганяються під голову користувача, як звичайні окуляри. Заряду батареї вистачить на 18 годин роботи. Аби налаштувати пристрій під конкретну людину, треба зробити заміри, які зазвичай робить окуліст.

2018 року компанія дозволить окремим розробникам ознайомитися з окулярами, аби ті знайшли їм застосування та написали під ці задачі програмне забезпечення. Скільки будуть коштувати Vaunt та коли вони з’являться у продажу — поки що невідомо.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти