Нещодавно ми писали про Центр кібернетичної безпеки, який відкрився у Києві за підтримки НАТО. Можливо, вже незабаром таких проектів, започаткованих разом із міжнародними партнерами, побільшає, бо американські конгресмени нарешті схвалили проект закону «Про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки».

Про це повідомила прес-служба Посольства України в США:

Відповідний документ потрапив на розгляд до Палати представників ще у квітні минулого року, та до порядку денного його включили лише тепер. Один із його авторів, демократ Брендан Бойл, напередодні голосування зазначив, що цей закон «допоможе Україні захистити свою кібербезпеку від російської агресії».

«Останні кілька років Росія використовує Україну як полігон для своїх кібератак. Це шкодить як нашому союзнику Україні, так і її регіональним сусідам та Сполученим Штатам», — додав він.

У законопроекті йдеться про допомогу нашій країні в частині удосконалення стратегії кібербезпеки, зокрема, щодо посилення захисту комп’ютерних мереж органів державної влади, щодо зменшення залежності України від російських інформаційних і комунікаційних технологій та сприяння участі України у програмах обміну інформацією.

Окрім цього, документ передбачає регулярні звіти у Конгресі про поточну ефективність угоди.

Аби закон набув чинності, його мають підтримати у Сенаті. А потім його повинен підписати американський президент.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти