Днями Міністерство освіти і науки України разом із Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді провело один із найбільших конкурсів для талановитих учнів — Всеукраїнський конкурс Intel-Еко-Україна 2018. Його переможці представлятимуть нашу країну на міжнародному конкурсі Intel ISEF та інших подібних заходах.

Учасниками стали учні 9-11 класів, які загалом подали 164 проекти у 4 категоріях: біологія, хімія, науки про людину і науки про Землю.

Переможці

Отже, переможцями стали:

  • Настя Венчковська з проектом «Маловитратний спосіб зрошення прибережних пустель» (9 клас, НВК «Школа комп’ютерних технологій — Львівський технологічний ліцей»)
  • Влад Казаков із проектом «Освітлення автошляхів за рахунок блукаючих струмів» (9 клас, НВК «Олександрійський колегіум — спеціалізована школа» Кіровоградської області)
  • Соломія Леньо з проектом «Нейромережева система виявлення та дослідження патологій серця» (вихованка КЗЛОР «Львівська обласна Мала академія наук України»)

Саме вони представлятимуть Україну у фіналі міжнародного конкурсу INTEL ISEF, який відбудеться у місті Пітсбург із 13 по 18 травня.

Водночас журі визначило, хто від України поїде до Нью-Йорка на Міжнародний конкурс наукових та мистецьких проектів учнів середніх загальноосвітніх шкіл. Це 11-класниця Катерина Малкіна з Маріупольського технічного ліцею. Вона презентувала проект «Новий метод біо-утилізації HDPE», де англомовна абревіатура — це поліетилен високої щільності.

Разом із нею до Штатів полетить Валентин Фречка (11 клас, Сокирницька загальноосвітня школа) з проектом «Інноваційна технологія виготовлення паперу із опалого листя».

Конкурс відбудеться у Нью-Йорку 11-16 червня 2018 року.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти