Те, що Україна має таланти — це істина, і сумніватися в ній немає причин. Бо є поміж українців ось такі хлопці, як, наприклад, Володимир Піхур, який першим у світі зламав актуальну версію прошивки 5.0 Sony PlayStation 4. Нащо він це зробив? Відповіді нижче.

Слід зауважити, що Володимир — відомий у вузьких колах хакер, який живе у Портленді (штат Орегон). Тому перше, що спадає на думку — «він це зробив, бо міг собі дозволити»! В принципі, так, пан Піхур вже два роки знав про уразливості консолі в режимі спокою. Цією пролазкою він і скористався.

«Процесор Southbridge, що відповідає за розподіл навантажень, не допомагає в захисті PlayStation 4. Це пояснює, як ланцюжок експлойтів і апаратних атак дозволяє запускати код через безпечну програмну оболонку, витягувати приватні ключі і підписувати кастомні ядра», — розповів Володимир Піхур під час конференції Recon Brussels.

У Twitter’і пана Піхура спитали, чи зв’язувався він із Sony, аби розповісти про наявні уразливості насамперед їм. На це хакер відповів, що, якби він так зробив, то було б схоже, ніби він вимагає викуп. Також він висловив надію, що компанія нарешті запровадить bug bounties, тобто програму «Гроші за виправлення помилок».

«Сподіваюся, що Sony навчиться у Nintendo та запровадить bug bounty program», — зазначив Володимир.

Представники компанії поки ніяк не прокоментували новину про можливість злому PS4.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти