Ледь не щодня ми чуємо про все нові вітро- та сонячні електростанції, які або вже будують у нашій країні, або планують зводити незабаром. Якщо ви хочете доєднатися до цього процесу і у вас є проект, але немає грошей, тоді, можливо, вам стане у пригоді UA MAP 2.0.

Це інтерактивна карта «зелених» проектів, яку днями презентувало Агентство Держенергоефективності.

«Наша головна мета — сприяти залученню інвестицій», — зазначають у відомстві.

Отже, підприємці, які шукають гроші на реалізацію власних проектів, можуть самі додавати ці проекти до UA MAP 2.0. Для цього треба заповнити форму, розроблену відповідно до міжнародних вимог.

«Закликаю представників бізнесу розміщувати на карті потенційні проекти, які потребують інвестицій. Таким чином, інвестор із будь-якої країни світу зможе ознайомитися із пропозиціями, проаналізувати їх та ухвалити рішення щодо входження на український ринок. Нині на карті вже розміщено понад 50 проектів на загальну суму 1,2 млрд євро», — зазначив Сергій Савчук, голова Агентства Держенергоефективності.

Зареєструвати власний проект можна в одній з п’яти категорій: «Сонячна енергетика», «Гідроенергетика», «Біоенергетика», «Вітроенергетика» та «Енергоефективність». Щоб подивитися, як це працює, клікаємо, наприклад, на «Біоенергетику». Бачимо, у яких містах хочуть реалізувати ідеї. Далі обираємо будь-яке з них. Нехай це буде Дніпро. Тут хочуть встановити теплову станцію на біопаливі. І ми можемо дізнатися, хто ініціатор проекту, де буде розташований об’єкт, скільки часу та грошей потрібно для його зведення тощо.

Аби додати проект, слід зареєструватися в базі UA MAP за формою реєстрації на головній сторінці веб-сайту uamap.org.ua.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти