Нові технології — пенсіонерам у поміч (зокрема, і майбутнім). Пенсійний фонд України презентував сайт, який дозволяє, не виходячи з дому, отримати всю необхідну інформацію про відповідні нарахування.

Увійти до системи можна навіть за допомогою токена.

Для початку на сайті треба зареєструватися. Це можна зробити як офлайн, із подачею заяви до територіальних органів ПФУ, так і онлайн, із електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП). Детальна інструкція тут.

Взагалі увійти до системи можна чотирма способами: за допомогою ЕЦП, логіна, за електронним пенсійним посвідченням і за токеном.

У кожного користувача є свій «особистий кабінет». Там він може дізнатися, чи робить його роботодавець відповідні внески, в якому розмірі, отримати інформацію про спеціальний або пільговий стаж.

Цей масив даних дозволяє контролювати накопичення свого страхового стажу для майбутньої пенсії.

Будь-які питання, запевняють творці системи, можна вирішити оперативно, не чекаючи, доки прийде час отримувати перші виплати. Для цього є контакти управлінь, графіки прийому, інформація про умови, порядок призначення, перерахунку пенсій, зразки бланків.

Також можна відправити запит на підготовку певних документів (паперових та електронних).

Для зручності дані поділені на три категорії: пенсіонерам, застрахованим особам і страхувальникам.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

Андрій

Не відповідає дійсності. Зареєструвався в управлінні пенсійного фонду львівськоі області крім розміру пенсіі більше жодних даних отримати не можу. Ні страхового’ ні трудового стажу не відображається. Можливість запиту тільки для власників цифрового підпису а зареєструваавшись в пенсійному фонді права обмежені

Назар Токар

Ймовірно, частина послуг доступна лише за наявності саме цифрового підпису. Дякуємо за відгук!