Здається, компанія Uber намагається охопити всі галузі, пов’язані з транспортуванням когось чи чогось.  Наприклад, цього року у Києві має з’явитися Uber Eats, сервіс доставки їжі. А у Сан-Франциско тестують Uber Bike, сервіс прокату велосипедів.

Ще один експериментальний проект, про який днями розповіли у компанії, — е, сервіс доставки пацієнтів до медичних закладів.

За словами Кріса Вебера, генерального директора Uber Health, рішення про впровадження послуги ухвалили після того, як Асоціація громадського транспорту озвучила невтішні результати свого дослідження. Виявилося, що майже 3,6 млн американців щороку пропускають призначений прийом у свого лікаря через проблеми з транспортом.

Чим же Uber Health відрізняється від звичайного таксі? По-перше, сервіс вже інтегровано до американської системи охорони здоров’я. Тому поїздку до медзакладу можна запланувати заздалегідь (до 30 діб).

Це може зробити як сам хворий, так і його опікун.

Ще одне нововведення — доступність. Для комунікації з водієм не обов’язково користуватися спеціальним додатком. Машину можна замовити за допомогою смс або дзвінка, що дуже зручно для літніх людей.

Також Uber Health надає можливість легко та швидко отримувати звіти про поїздки (кілометраж, вартість, кількість). Це стане у пригоді організаціям, які надають послуги з догляду.

Оплата поїздки буде покриватися страховими виплатами, її включать у вартість медичного обслуговування.

Новий сервіс відповідає стандартам HIPAA (конфіденційність і безпека даних пацієнтів). За це відповідає партнер Uber Clearwater Compliance. Таким чином, компанія має право підписувати угоди про партнерство в галузі охорони здоров’я.

Нині з Uber Health співпрацюють вже понад 100 організацій по всій території США. Це лікарні, клініки, реабілітаційні центри, центри первинної медичної допомоги, центри догляду вдома та центри фізичної терапії.

Чи з’явиться ця послуга в інших країнах, поки невідомо.

 

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти