Є будинки для малозабезпечених сімей, для працівників поліції, СБУ тощо, а відтепер — і для «айтишників». Але різниця в тому, що таку будівлю зводили не за державні кошти, а за приватні.

IT House у Львові, вийшов максимально зручним, із повним набором сучасних технологій, повідомляє Tokar.ua із посиланянм на Львівську міську раду .

Заради справедливості слід зауважити, що міська влада пішла назустріч забудовнику — Львівському ІТ Кластеру. Наприклад, вона безкоштовно надала землю для реалізації цього проекту. Ділянка, тепер уже зі зведеною спорудою, розташована у перспективному районі (вул. Студинська).

Окрім цього, місто планує виділити 15 млн грн на реконструкцію дороги до нової обителі «айтишників».

Що ж являє собою IT House? Це 10-поверховий будинок на 72 квартири. Тут є підземний паркінг, паркінг для велосипедів, дитяча кімната, спортивний майданчик, конференц-зал, охорона та консьєрж.

Та хіба цим когось здивуєш? Тому переходимо до справді цікавих речей. У будинку є власна серверна, Wi-Fi, сучасна котельня, яка повністю автоматизована та має сучасний облік.

«У кожну квартиру заходять труби гарячої води та опалення, на вході у кожну квартиру стоїть лічильник. Дані з цього лічильника щоденно збираються і заносяться до окремої бази. Вони відкриті для кожної квартири: будь-який мешканець може побачити свої та сусідські показники, після чого зможе спільно із сусідами планувати, як можна економити тепло», — розповів Анатолій Добросинець, голова ОСББ кооперативу IT House.

Ще одна цікавинка — це дах. Це водночас і зона для відпочинку, і технічна зона. Тут можна насолодитися краєвидом на Високий Замок. Або попрацювати. Для цього є обладнані місця з розетками, навіси для захисту від опадів. Вони розташовані на одному боці даху.

А на іншому планують встановити сонячні колектори, які у майбутньому дадуть 70% енергії для підігріву води. Взагалі IT House задумувався так, аби згодом повністю відмовитися від газу і перейти на альтернативні джерела енергії.

На даху можна працювати та насолоджуватись видами Львова

Споруду зводили 13 місяців. Квартири, через унікальність і неприбутковість проекту, продавали за собівартістю (менше 500$ за 1 м²).

Зараз IT House вже повністю заселений. Тому Львівський ІТ Кластер оголосив про плани звести IT House 2.0, IT House Premium та котеджі IT Village. Крім того, наприкінці 2018 року розпочнеться будівництво масштабного інфраструктурного проекту Innovation District IT Park.

Детальніше про нього ми вже писали:

У Львові побудують найбільший в Україні IT-парк

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти